ΛΕΥΚΑΝΣΗ


Οδηγίες που χρειάζεται να τηρηθούν μετά την λεύκανση

Λεύκανση στο σπίτι με νάρθηκες :

Για να επιτευχθούν τα αναμενόμενα αποτελέσματα της λεύκανσης στο σπίτι με εξατομικευμένους νάρθηκες, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες :

  1. Το τζελ (γέλη) λεύκανσης που έχετε στα χέρια σας για να προχωρήσετε στην λεύκανση των δοντιών σας, συστήνεται μόνο από οδοντίατρο και προορίζεται αποκλειστικά για οδοντιατρική χρήση, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία των δοντιών σας, όπως άλλωστε ορίζεται στην 2011/84/ΕΕ Οδηγία του Συμβουλίου της Ευρώπης.
  2. Το τζελ (γέλη) λεύκανσης είναι απαραίτητο να φυλάσσεται σε δροσερό μέρος. Ειδικά το καλοκαίρι, θα χρειαστεί να το διατηρείτε στο ψυγείο και να το βγάζετε εκτός ψυγείου 1 ώρα πριν τη χρήση.
  3. Η ποσότητα λευκαντικού τζελ (γέλης) που έχετε παραλάβει είναι αρκετή για καθημερινή χρήση επί 15 ημέρες, οπότε και ολοκληρώνεται η διαδικασία της λεύκανσης με νάρθηκες στο σπίτι. Η ποσότητα τζελ (γέλης) λεύκανσης που χρειάζεται να τοποθετηθεί στους νάρθηκες θα είναι ίση με μια «φακή» σε κάθε δόντι. Η τοποθέτηση περίσσιας υλικού στους νάρθηκες δεν επιταχύνει την διαδικασία της λεύκανσης. Κάντε οικονομία στο υλικό σας για περισσότερη ασφάλεια, αλλά και για να χρησιμοποιηθεί κατά τον δυνατόν περισσότερες ημέρες. Μπορείτε να αφαιρέσετε την περίσσια υλικού από τα ούλα, με μια μποτονέτα ή με την οδοντόβουρτσα σας.
  4. Βουρτσίζετε καλά τα δόντια σας πριν και μετά από κάθε εφαρμογή του τζελ (γέλης) λεύκανσης στα δόντια σας, όπως επίσης και την χρήση οδοντικού νήματος. Σας συστήνουμε την χρήση λευκαντικής οδοντόκρεμας για επαύξηση του λευκαντικού αποτελέσματος
  5. Διατηρείτε τους νάρθηκες λεύκανσης πάντα καθαρούς πριν και μετά την τοποθέτηση τζελ, ξεπλένοντας με νερό. Φροντίστε να είναι πάντα στεγνοί πριν την τοποθέτηση τζελ (γέλης).
  6. Αποφύγετε να φάτε ή να πιείτε αμέσως μετά την αφαίρεση του νάρθηκα, για μία ώρα. Αποφύγετε την κατανάλωση τροφίμων με χρωστικές. Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τη χρήση τσιγάρου, πούρου, κόκκινου κρασιού, καφέ, τσαγιού, χαμομηλιού, αναψυκτικών τύπου κόλα, σάλτσας σόγιας, χυμών γκρέιπφρουτ, κερασιών, φράουλας, βατόμουρου, παντζαριών, κοκκινιστού κρέατος, σοκολάτας. Θυμηθείτε πως τροφές (στερεές ή υγρές) που λεκιάζουν τα λευκά σας ρούχα, επιφορτίζουν με χρωστικές ουσίες και τα δόντια.
  7. Αν αισθανθείτε ευαισθησία στα δόντια σας, σταματήστε την χρήση του τζελ (γέλης) λεύκανσης με τους νάρθηκες για μία ημέρα. Αν η ευαισθησία συνεχίσει, ενημερώστε τον οδοντίατρο σας.

 

Χειρουργός Οδοντίατρος

Χουστουλάκης Άρης